Ik ben Anouk

Ik kom uit een ondernemersfamilie. Meer dan 60 jaar de grootste speler en marktleider in de fotodetailhandel. Dat ik na mijn marketing studie en master in international retailing koos voor het ondernemerschap was niet vreemd. In 2006 richtte ik met mijn partner en (schoon) familie SBS Fotomarketing op. De combinatie foto en marketing was nieuw, maar gezien mijn achtergrond, voor mij een logische keuze. Het was pionieren, wat werkt wel, wat werkt niet. Trial en error. Vallen en opstaan. Maar zo kwamen we er wel.

Opschalen

Van alles zelf uitvoeren in het begin, tot het inzetten van schaalbare oplossingen. Van teleurstellingen incasseren, naar successen vieren. Van valkuilen onder ogen zien, naar kansen benutten. Leren van je fouten en nieuwe mogelijkheden zien. Dat is in mijn ogen het ondernemerschap. In de afgelopen 13 jaar heb ik veel geleerd over het binnen halen van klanten en aan je binden van klanten. Kennis over verkopen die ik graag wil doorgeven en wil gebruiken om andere ondernemers te kunnen helpen.

A-merken

Ik kijk met trots terug op de grote hoeveelheid A-merken die ik heb mogen verwelkomen als klant. Van Coca-Cola tot Chanel, van Adidas tot Milka, van Nintendo tot Grolsch tot Swatch. En vele, vele anderen. Zij hadden vertrouwen in mij en ik ben dankbaar voor de connectie die ik met deze merken heb mogen maken.

Ik liep vast

Maar ondanks deze mooie klanten, en het mooie fundament van SBS Fotomarketing, kwam er toch een tijd dat ik enigszins het plezier in het ondernemen verloor. Ik liep vast en verloor mijn focus. Ik liep mezelf voorbij en kwam op een punt dat ik er niet genoeg voldoening meer uit haalde.

Balans kwijt

Het leverde mij te weinig energie op, omdat ik niet meer in verbinding stond met mijzelf. Te veel stress en strubbelingen, altijd aan staan, iedereen plugte zijn energie-stekkertje op mij in, altijd ongoing business; de balans was kwijt. Ik vond dat ik te weinig tijd had voor de kinderen en voor mezelf.  “Geen tijd” om op te laden of mij persoonlijk verder te ontwikkelen. Herkenbaar misschien?

Anouk Kral - anoukkral.com

Het roer om

Dit was mijn keerpunt. Dit moest anders. Het roer moest om. En ik werd me er bewust van dat ik de enige was die leiding kon nemen over mijn leven. Dat ik zelf verantwoordelijk was voor het maken van keuzes. “Als je ontevreden bent, nou doe er dan wat an”. Bert en Ernie zingen nog steeds in mijn hoofd. Ze hadden gelijk.

Keuzes maken

Ik hakte knopen door. Ik nam beslissingen met grote impact. Ik wist nog niet precies wat ik wilde gaan doen, maar dat ik iets met mijn opgedane ondernemerservaring en kennis van marketing en sales kon gaan doen, dan wist ik wel. En dat ik meer uit mezelf kon halen, wist ik ook.

Back to my roots

Ik stapte uit het bedrijf. Ik verhuisde met mijn gezin terug naar mijn geboorteplaats. Ging letterlijk back to my roots. Ik nam afstand en nam rust. Kreeg weer energie. En what do you know, ik aarde weer.

Verdieping

Deze periode heb ik gebruikt om veel verdieping te zoeken door boeken te lezen, podcasts te luisteren, te mediteren, een uitgebreid business coaching programma te volgen bij Ninke van der Leck, aangevuld met cursussen, trainingen en seminars van o.a. Simone Levie, Zarayda Groenhart, Charlotte van ’t Woud, Eelco de Boer en Dolly Heuveling van Beek. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Tijd voor een inhaalslag. Waarom had ik mezelf hier niet eerder tijd voor gegund? Deze intrigerende persoonlijkheden hebben mij weer geïnspireerd mezelf meer te ontwikkelen als persoon en ondernemer. Weer in verbinding staan met jezelf.  Meer tijd voor jezelf. Meer lummelen en mijmeren. Meer reflectie. Al mijn gedachtes en mijmeringen schreef ik op.

Vertrouwen van A-merken

Zo moest denken aan hoe ik in mijn tijd bij SBS Fotomarketing veelvuldig de vraag kreeg, hoe het toch eigenlijk kon dat zulke grote A-merken kozen voor “het cluppie uit Groningen”. Booking.com, Rimmel London, Veronica, Pepsi, Zalando. Het waren grote namen die kozen voor mijn bedrijf. Wat meteen in mij opkwam waren redenen als: Gepassioneerd zijn over wat je aanbiedt, geloven in je product. Je afspraken nakomen. Doen wat je beloofd. Vertrouwen geven door te laten zien dat je met een expert te maken hebt en dat je op mij kunt bouwen. Maar, om dat vertrouwen te kunnen geven, moet je vertrouwen hebben in jezelf. Weten wie je bent, waar je vandaan komt, waar je roots liggen, wat jouw verhaal is, waar je voor staat, waar je in gelooft, wat je overtuigingen zijn.

Mijn overtuiging

Als je dit laat zien, dan maak je een connectie met je klant. De belangrijkste les die ik heb geleerd. En dit is echt mijn overtuiging. En dit wil ik ook iedereen meegeven. De weg naar succes is in verbinding staan met jezelf. Pas dan kun je een verbinding maken met een ander.

Alles wat je hiervoor nodig hebt, dat zit al in je. Jij kunt dit ook. Maar jij moet het er uit halen en jij moet er 100% voor willen gaan. Alleen jij kunt dat doen! Je hoeft het niet alleen te doen, maar je moet wel de eerste stap zetten. Zo kun je verbinding maken met jezelf en jouw verhaal helder krijgen. Het echte verhaal. Met jouw verhaal kun je anderen inspireren. Anderen raken. Dat is een connectie maken. Dan heb je impact. En iedereen heeft een verhaal.

Hak jij de knoop door?

Voel je dat het tijd is om zichtbaar te worden met jouw verhaal? Ben je er klaar voor om te groeien? Om aantrekkelijk te zijn voor klanten en vaker JA te horen?

Hoe zou het zijn als je als ondernemer sterker in je schoenen zou staan en meer successen kunt behalen? Als je weet hoe je alles uit jezelf kunt halen? Hoe je vol focus aan je dag kunt beginnen? Hoe je vol vertrouwen gaat ondernemen, zodat je meer, echt heel veel meer, plezier uit het ondernemerschap gaat halen?

Wil jij het A-merk worden in jouw Business en zou je hier graag stap voor stap bij geholpen willen worden door mij? Dan is Word het A-merk in jouw Business iets voor jou! Voor vrouwelijke ondernemers die klaar zijn met het gepieker en toe zijn aan verandering. Die zich duidelijker willen profileren en op de kaart willen zetten. Die zichzelf meer tijd gunnen voor plezier en ontspanning. Want er mag echt meer gelachen worden. Minder fronsrimpels graag! Minder frustratie, zorgen, stress en ergernissen. Maar volledig in balans zijn en vol vertrouwen in het leven staan. Dat gun ik je zo. En ik wil jou daarbij helpen. Dus waar wacht je nog op? Zet die eerste stap en maak er wat van!

Gratis E-book:
Leer in 5 stappen je te profileren als een A-merk!

Het eerste contact wat een (potentiele) klant met jou heeft, de eerste indruk, is super belangrijk.

Hier maak jij het verschil. Ben jij een A-merk of een huismerk?
Een A-merk heeft een goede reputatie en straalt kwaliteit, status en zekerheid uit. Daardoor is een A-merk van hoge toegevoegde waarde en wordt de prijs van het A-merk ondergeschikt.

Become a Business Badass en word het A-merk in jouw Business

Maak jij een connectie? Raak jij de klant? Bouw jij het vertrouwen juist op? Of sta je meteen met 1-0 achter? In mijn E-Book geef ik 5 tips hoe klanten meer Ja te laten zeggen tegen jouw business.

Download het E-Book hier >>>

Als je je hiernaast aanmeldt voor het E-Book, ontvang je tevens mijn tips, inzichten, inspiratie en ondernemerslessen om jou verder te helpen groeien het A-merk van jouw business te worden. Er wordt zorgvuldig met je gegevens omgegaan.

Word het A-merk in jouw Business

Wil jij groeien als ondernemer? Vol vertrouwen je business runnen? Anders leren denken over verkopen? Leren hoe je meer klanten kunt aantrekken als een magneet? Hoe je meer impact kunt maken? Meer successen kunt behalen? En meer plezier uit het ondernemerschap kunt halen? Heb jij op al deze vragen JA gezegd en ben jij bereid er echt voor te gaan voor de volle 100%?

De volgende stap

Dan is “Word het A-merk in jouw Business” iets voor jou! In dit programma ga je stap voor stap leren hoe je jouw unieke kracht kunt inzetten om succesvoller en met meer plezier te ondernemen.

Snel meer lezen over Word het A-merk in jouw Business!
Leonie Kuizenga - leoniekuizengafotografie.nl

Het inzicht en advies wat Anouk geeft is duidelijk en overzichtelijk. Mijn brein kan soms alle kanten opgaan en daarmee maak ik het mijzelf moeilijker dan het hoeft te zijn. Ik weet nu precies wat ik moet doen en hoe ik het ga aanpakken. Thx Anouk!!