Vanuit de marketing houd je altijd in de achterhoofd dat een klant zal denken: “What’s in it for me?”. ⁣Daar zijn we zo aan gewend. Dat stemmetje hoor je altijd. Als er een potentiele klant op je website komt, dan zal die denken: “What’s in it for me?”. Als je iets over je product of dienst vertelt, dan houd je altijd in je achterhoofd: What’s in it for me?”. Als je een blog schrijft, een video upload, een post plaatst, dan denk je altijd, wat heeft iemand hieraan. ⁣

Maar soms zijn de rollen omgedraaid en ben jij die klant. Of ben jij die deelnemer. Bijvoorbeeld wanneer je naar een seminar gaat of aan een mastermind deelneemt. ⁣Daar ga je misschien naar toe voor jezelf. En denk jij: What’s in it for me? Waarom ben ik hier aanwezig? Waarom heb ik in deze mastermind geïnvesteerd?⁣

Human Design Anouk Kral

⁣What do you bring to the table?

Maar het is niet alleen: “Wat kom ik hieruit halen?”. Sta eens stil bij: “Wat kom jij eigenlijk als deelnemer brengen? Wat heb jij toe te voegen aan de groep? Wat is jouw bijdrage?”. ⁣Misschien draag jij bij door je kennis, je netwerk, je ervaring, je support aan de andere deelnemers. Draag jij bij aan de sfeer met jouw enthousiasme, je humor, zorg je voor verbinding.⁣ Iedere deelnemer draagt bij aan het succes van een mastermind. Dus ook jouw bijdrage telt.⁣

Dus de vraag is: what do you bring to the table?