Waarom zou je naar een live event gaan?

Vrijdag 14 februari, de dag van de liefde, was ik bij de Social Selling Masterclass van Aramik Garabidian en Simone Levie. Maar waarom is het eigenlijk zo leuk om naar een live event te gaan? Waarom zou je dat doen? Kun je deze experts niet gewoon volgen op social media, hun blogs lezen en hun podcasts luisteren? Dan hoef je toch niet meer naar een seminar of een training van zo’n expert te gaan? Of voegt een live event toch iets extra’s toe?

Persoonlijk vind ik een live event zeker iets toevoegen. Ik kan zo 5 redenen opnoemen waarom ik er graag naar toe ga.

Ik deel ze graag met je:

    1. De experts zijn “in het echt” vaak heel toegankelijk als je ze live op een event ontmoet. Hun unieke energie en vibe ervaar je het beste live. Als je een post of een blog leest is er toch een zekere afstand. Om deze reden alleen al vind ik het zeker de moeite waard om live een seminar, training of een masterclass te bezoeken.
    2. Als je er live bij bent kun je direct vragen stellen en een persoonlijk antwoord of feedback krijgen.
    3. Misschien heb je zelf niet direct een vraag, vragen en voorbeelden van andere ondernemers zetten je ook aan het denken. En ook van de visie van een expert op zo’n vraag leer je weer heel veel. Vaak komen er zaken ter tafel waar je van te voren misschien nog niet echt bij stil had gestaan.
    4. Stel dat je je laat tegenhouden om te gaan. Want ja, zou je niet veel van wat besproken wordt al eens gehoord hebben? Inderdaad, misschien heb je wat er besproken wordt al eens gehoord. Maar is dat erg? Elke keer als ik op een live event ben, kijk ik wat op dat moment voor wij resoneert. Afhankelijk van de fase waarin ik zit destilleer ik wat op dat moment voor mij het meest relevant is. Als je er live bij bent en je de theorie in een bepaald kader nog een keer hoort, met weer nieuwe voorbeelden, dan word je toch aan het denken gezet. Misschien weet ik dit ergens wel, maar doe ik hier eigenlijk ook wat mee? Bovendien vind ik het ook prettig om zaken te horen waarvan ik denk “yes, dit weet ik en pas ik in de praktijk al toe”. Dat voelt als een extra bevestiging dat je goed bezig bent. En voor de dingen die je nog niet doet, is dit het uitgelezen moment er mee aan de slag te gaan.
    5. Natuurlijk, je gaat ook naar een live event voor de connectie. Om te netwerken. In een zaal met gelijkgestemden weet je nooit met wie je allemaal in contact komt. Wat voor leuke mensen je leert kennen. En wat voor bekenden je weer even spreekt. Dat is de magie van het samenkomen op een event. En je kunt meteen de diepte in. Het hoeft niet bij koetjes en kalfjes te blijven. Dit type events nodigt uit om het te hebben over jouw passies. Of vraag eens aan een ander waar hij of zij denkt waar zijn of haar goud ligt. Dit is de plek waar mooie gesprekken en relaties kunnen ontstaan.

Dit zijn 5 redenen waarom het voor mij de moeite waard is om een live event te bezoeken. Uiteraard zoek ik de events waar ik naar toe ga selectief uit. Ik hoef niet op elke markt te zingen. Ik hoef niet overal bij aanwezig te zijn.

Na de Masterclass van Aramik Garabidian en Simone Levie ben ik thuisgekomen met een notitieboek vol inspiratie. Sounds interesting, of niet soms? Alles wat ik opgestoken heb over social selling deel ik graag met je. Dus stay tuned for more.

To be continued…