Valentijn alleen voor de commercie?

Tijdens het Social Selling 2020 event afgelopen vrijdag stond Simone Levie in haar talk stil bij het feit dat het Valentijn was. De dag van de liefde.

Ze benadrukte dat ze dit zo’n mooie dag vond om stil te staan bij de liefde die je kunt geven aan jezelf, je familie, je geliefden, je ouders, je kinderen. Maar ook de liefde voor je passie, voor je business, voor je klanten, voor je team. Hoe vaak laat je eigenlijk weten hoe bijzonder je omgeving voor je is, of vertel je wat je aan hun waardeert?

“Valentijn is alleen voor de commercie”, hoorde ik direct iemand achter mij zeggen. Nou begrijp ik die reactie wel, maar is dat eigenlijk wel zo? Zou je het ook niet anders kunnen zien? Kun je deze dag niet als een mooie aangelegenheid zien om je liefde of waardering eens te laten blijken?

Ik had persoonlijk namelijk een hele leuke ochtend gehad. Ik was Valentijnsdag extra vroeg opgestaan om mijn klanten en team allemaal een persoonlijk berichtje in te spreken. Stuk voor stuk een eigen boodschap te sturen, om te vertellen hoe blij ik was met onze samenwerking. Dat ik het zo waardeer dat ze voor mij gekozen hebben. Dat ik het zo leuk vind dat ik een tijdje met mijn klanten over hun schouder mee mag kijken. En een stukje onderdeel mag zijn van hun ondernemersreis. En wat ik specifiek aan hun zo bewonder en zo enthousiast van word.

En wat denk je….vonden ze dit alleen maar commercieel en konden ze dit niet waarderen? Dachten ze, dat had je niet hoeven doen, sla volgend jaar maar over?

Of kreeg ik wat ik gaf in veelvoud terug? En vonden ze het juist ontzettend leuk om een persoonlijk berichtje te ontvangen?

Yes, in mijn geval gelukkig dat laatste. Het was een kleine moeite om te doen, maar met een groots resultaat tot gevolg.

Man, ik werd de hele dag overspoeld met liefdesverklaringen die ik terug kreeg van mijn klanten en mijn team. Ik werd er zo blij van. Berichten als “Wat super lief, wat een fijn begin van de dag, bedankt, ik heb zoveel van je van geleerd, het heeft mij heel veel helderheid gegeven, ik heb leren keuzes maken, ik waardeer je berichtje enorm, etc.”.

Dus eigenlijk, Valentijn of niet, spreek je waardering uit. Neem niet aan dat anderen het wel weten. Benoem het gewoon eens expliciet. Ik ben benieuwd wat er bij jou gaat gebeuren.

Voor mij was Valentijn een top dag!