Wat als je je focus verliest

Soms heb je zo’n week, dat er weinig uit je handen komt. Niet dat er niets op je to do list staat, maar dat je weinig productief bent. Dat je niet zoveel zin hebt in de dingen die voor deze week op je lijstje staan. Herken je dat misschien?

Terwijl ik dit deel tijdens mijn two-weekly business talk met @korienthiewes van @Brendd, waarbij je heerlijk kunt sparren over je business terwijl zij je nagels doet (waanzinnig origineel concept toch?), slaat ze mij met mijn eigen lessen om de oren.

“Jij zegt toch altijd zelf dat je ziet dat de meeste ondernemers geen moeite hebben met nieuwe projecten opstarten, maar dat het volhouden en het uitvoeren daarvan vaak heel lastig wordt bevonden.

Volhardend zijn en je focus behouden. Dat zijn de grootste uitdagingen.

En jij bent nu zo druk bezig geweest met de lancering van een nieuwe website, nieuwe huisstijl, nieuw aanbod, nieuw E-Book, nieuwe masterclass….dat het nu tijd wordt om je bezig te houden met de uitvoering en de optimalisatie daarvan. En niet om weer iets nieuws op te starten”.

Ja, ze heeft helemaal gelijk. Dat zijn inderdaad dingen die ik zelf zeg tegen mijn klanten, en nu wordt mij even een spiegel voorgehouden.

Ik zie meteen de valkuil van mijn coaching programma; mijn klanten weten het straks beter dan ik.

En dan slaan ze mij met mijn eigen lessen om de oren. Goed om te weten.

Maar het was wel waar, ik had mijzelf allerlei deadlines en uitdagingen gegeven, stokken achter de deur om keihard te gaan knallen, en nu de heleboel staat, werd ik beetje onrustig.

In plaats van met de uitvoering en finetuning aan de slag te gaan, had ik meer zin om weer iets nieuws te gaan doen. Ik zat alweer te dagdromen van een tof live event, of een te gekke nieuwe fotoshoot op een heel bijzondere locatie met een cool thema voor weer een nieuw E-Book.

Maar first things first. Keep your focus and stick to the plan.

En dat is zo heerlijk van Korien. Die is straight to the point. Prikt overal doorheen. Zij accepteert geen bullshit en geeft je altijd haar unpolished advice. Voeten op de grond. Even weer aarden Kral. Koppie er bij. Blijf bij je eigen lessen. Zo heerlijk als iemand je tegengas geeft als jij alweer met je hoofd in de wolken zit.

Dus ja, de valkuil van mijn coaching programma, is eigenlijk het succes. De lessen werken, blijven hangen, worden gereproduceerd, je hoort ze weer terug, soms in je gezicht ;), dus missie geslaagd..de boodschap komt over.

En nu ik dat weer zo helder heb gezien, voel ik ook weer de focus en het enthousiasme terugkomen om mij aan mijn eigen gameplan te houden. Mijn online programma werpt zijn vruchten af, dus laat ik mijn aandacht daar vooral bij houden.

Er borrelen altijd weer nieuwe ideeën in je op, maar je hoeft er niet direct gehoor aan te geven. Als je gericht aan de slag wilt gaan, en je hebt een helder doel, parkeer al die hersenspinsels dan eerst. Zet alle afleiding aan de kant. Zet je social media uit. Sluit je even af. En zorg dat je iemand in je omgeving hebt die je weer aan je gameplan herinnert. Dat werkt voor mij het allerbeste.

Heb jij dat ook, iemand in je omgeving die jou accountable houdt? Ik ben benieuwd.

PS. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Meld je dan aan voor de GRATIS online masterclass ‘Vibe your Brand‘ waar ik the key tot een succesvol A-merk bespreek.
Meld je snel aan, want vol = vol.