Anouk Kral - anoukkral.com

Be a pioneer like Coco

Ze had lef, bravoure, begon met niets, maar droomde groots, was tegendraads, eigenwijs, intuïtief en lekker autoritair. Een echte pionier. Ze trok zich niets aan van hoe het hoorde of wat gebruikelijk was, maar volgde haar eigen pad. Een duidelijk herkenbaar karakter.

Vallen, opstaan, volharding

Yes, Coco and me…we have lots in common. Ook al begreep niet iedereen haar. Ook al ging het met vallen en opstaan. Door haar volharding zette ze wel haar merk op de kaart. En ik weet dat je zo kunt uitgroeien tot een mega sterk merk. Het zit in mijn familiehistorie. Pionieren zit in mijn DNA. In mijn roots. In mijn karakter. In mijn archetype.

Stap uit de grijze massa

Je karakter kun je gebruiken om je merk stevig neer te zetten in de markt. Dat geeft je houvast en zorgt dat je minder gaat twijfelen en wieberen, zodat je vol overtuiging je merk duidelijk onderscheidend kunt positioneren.

Het onderscheidend vermogen is waar het bij het gros van de ondernemers aan ontbreekt, waardoor zij opgaan in de grijze massa. En in de grijze massa val je niet op. Ik snap dat je denkt “ja, daar wil ik ook heel erg graag uit, maar hoe dan?”, maar ik geloof echt dat je kunt leren hoe je je kunt onderscheiden in de markt.

Onderscheidend vermogen

Herken je dit? Je weet niet hoe je je onderscheidend vermogen kunt vermarkten. Je bent een uniek persoon. Je hebt alles in huis. Maar je mist een beetje guidance; hoe nu verder?

 • Aan het vergaren van kennis via blogs, podcasts, webinars en cursussen heb je niet (meer) voldoende. Het is tijd voor actie.
 • Je begrijpt dat je je moet onderscheiden in de markt, maar je loopt vast op de implementatie. Je komt nog niet helemaal uit de verf.
 • Je denkt vaak: “Kon er maar iemand even met mij meekijken, meedenken, helderheid en sturing geven”.
 • Je wilt graag een authentiek merk neerzetten, maar vraagt jezelf steeds af wat je wel of niet van jezelf moet laten zien.
 • Je vraagt je af of er een manier is om klanten sneller op jou te laten aanhaken, zodat ze sneller JA zeggen.

Do it Like Coco

1 op 1 Positioneer Traject

In mijn 1 op 1 traject help ik jou persoonlijk bij een onderscheidende kick-ass positionering op basis van je merkkarakter.

Leer hoe je je kunt onderscheiden en klanten kunt aantrekken

*  Hoeveel houvast zou het je geven als je merkkarakter (of archetype) het kompas zou zijn wat je richting geeft, zonder getwijfel en hapsnap?

*  Hoeveel vertrouwen zou het je geven als je weet hoe je je moet profileren zodat anderen je zien zoals jij graag gezien wilt worden?

*  Hoeveel makkelijker zou het gaan als je consistent vanuit je merkkarakter ging communiceren, zodat je niet alle kanten opvliegt?  

Het werkt zoveel lekkerder als je met simpele technieken leert hoe je je klanten in het hart kunt raken. Als je doorkrijgt aan welke knoppen je moet draaien om klanten aan je te (blijven) binden.

Leer hoe je klanten sneller JA kunt laten zeggen

Wat nou als je dieper in je merk gaat zakken en ik samen met jou ga kijken hoe je:

* strategieën inzet die voorkomen dat je opgaat in de grijze massa

*  duidelijke richtlijnen en kaders neerzet om je content, foto’s en huisstijl op af te stemmen

*  wat je wilt uitstralen kunt laten kloppen met wat je wilt aantrekken

*  je nog aantrekkelijker kunt profileren voor jouw A-klanten

*  eigen en onderscheidend je aanbod en jouw meerwaarde kunt overbrengen

*  direct herkenbaar bent voor klanten, zodat ze je sneller vertrouwen en sneller Ja tegen je zeggen? 

Er is zoveel meer mogelijk

Heel veel kun je zelf. Maar er is nog zoveel meer mogelijk. Ik wil graag alles er bij jou uithalen wat er in zit. En je hoeft het niet alleen te doen. Ik activeer jou graag met een sterk en authentiek merk.

Ready to show some personality? Let me archetype your brand!

Merken positioneren doe ik het allerliefste. Ik vind het heerlijk om jou simpele strategieën en technieken te leren hoe jij je met jouw merkkarakter en archetype kunt onderscheiden en klanten kunt aantrekken.  Ik houd van een praktische en pragmatische aanpak en deel met jou mijn lessen uit de praktijk.

Als ik je begeleid, dan geef ik ook alles. All-in. Ga ik er helemaal in op en ben ik er voor jou. Mag je me mailen, appen, DMen (fair use policy). En denk ik graag met je mee. Maar ik ben zuinig met mijn tijd en energie, dus voordat we aan de slag gaan kijk ik eerst of we een match zijn.

Ik begeleid maar een beperkt aantal ondernemers 1 op 1.

Is het Do it like Coco traject voor iedereen geschikt?

Zeker niet. Dat zou gek zijn. Kijk eerst of je je hierin herkent:

 • Je bent een ondernemer met good energy
 • Je bent ambitieus en misschien a little crazy
 • Je hebt een lekkere vibe
 • You are ready to rock your business
 • Je wilt in beweging komen en stappen zetten
 • Je denkt in mogelijkheden en hebt een positieve mindset
 • Je beschikt over een flinke dosis humor
 • Je bent misschien een beetje rebels
 • Je wilt je merk op de kaart zetten
 • Je wilt opstaan en leiderschap tonen
 • Je bent een levensgenieter en wilt alles uit het leven halen
 • Je omarmt je expertise en wilt als specialist gezien worden
 • Je levert kwaliteit en wilt er vol voor gaan
 • Je wilt fans en ambassadeurs creëren
 • Je wilt het A-merk zijn in jouw business

Is dat niet een hele lange lijst? Ja, dat klopt, heul lang, maar dat is ook de bedoeling. In welke branche je actief bent is ondergeschikt. Belangijker is dat jij de drive hebt om van jouw merk een A-merk te maken. En dat je jouw knetter fantastische merk op de kaart wilt zetten! Vol fun en overgave!

Ben je er nog?

Cool. Grote kans dat wij een match zijn. Laat je gegevens hieronder achter, dan neem ik contact met je op voor een Matchingsgesprek.


  Korien Thiewes

  “Wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik jou op mijn pad ben tegengekomen. Je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik met lef mag gaan ondernemen. Je bent voor mij de wind in de rug, een motivator én een activator, die met haar jaren lange ervaring in de marketing en merkactivatie ook nog eens weet waar ze het over heeft.

  Het kon dan ook niet anders dan dat ik ook met jou een strategiedag wilde beleven: Do it like Coco. Je bracht me naar een prachtige plek waar we samen de plannen voor 2020 smeedden. Jouw enthousiaste energie, vrolijke humor, maar ook kritische blik dagen mij uit het beste uit mezelf te halen.”

  Korien Thiewes, Brendd Brain and Nails
  Esther Malians

  “Het Do-it-like-Coco traject was precies wat ik nog nodig had. Na een goede inventarisatie van mijn ideeën en visie heeft Anouk een tijdlang onze uitingen gevolgd.

  In de brandingsessie (op een geweldige locatie!) bracht ze alles samen. Haar advies was spot-on en voelde direct goed. Dit is inderdaad de koers die we moeten gaan volgen.

  Work in progress, maar eind 2020 staat de brand ‘de Wereld van Personeel’ en een duidelijke en herkenbare boodschap. En dat is precies waar we nodig hebben om nog veel meer ondernemers met personeel te bereiken…”