Deze kans laten veel ondernemers nog liggen

Ik zie nog heel veel ondernemers die in hun marketing kansen laten liggen. Ze besteden veel aandacht aan de promotie van hun product of dienst. Maar er wordt nog weinig aandacht besteed aan het bouwen van het merk zelf. Aan het profileren van een merk. Een merk met een gevoel. Daar is nog veel te winnen.

Ga jij op in de grijze massa of maak jij het verschil?
Ondernemers kijken steeds meer om zich heen hoe anderen het doen. Het gevolg? Merken lijken steeds meer op elkaar. Ze gaan op in de grijze massa. Dit is zo zonde! In een grijze massa val je niet op. In een grijze massa speel je niet in op het verlangen naar een sterk, onderscheidend en authentiek merk. Een merk met een gevoel. Hier kun jij het verschil maken. Als jij het lef hebt om onderscheidend te zijn, stap jij uit de grijze massa. Als jij het lef hebt om anders te zijn kun je enorm groeien als merk en ondernemer.

It’s all about the feeling
De meeste ondernemers focussen hun communicatie op wat ze verkopen. Hoe uitgebreid hun dienst is. Welke technische of inhoudelijke eigenschappen hun product heeft. Op zich niet verkeerd. Maar er is meer dan dat. Branding gaat om het oproepen van een gevoel. En dat vergeten veel ondernemers.

Waarom is gevoel zo belangrijk?
Mensen kunnen niet puur rationeel een beslissing nemen. Zo werkt ons brein niet. In slechts 4% van de gevallen kunnen we onze beslissingen echt puur rationeel nemen. Wat betekent dit? Dat het nemen van een beslissing continue beïnvloed wordt door ons onderbuikgevoel. Een gevoel dat zich niet goed in woorden laat vatten. En omdat we dat onderbuik niet echt kunnen verklaren, gaan we dat rationaliseren. Zo werkt ons brein. We bedenken de juiste argumenten om onze beslissing te verwantwoorden:

  • Het was ook de beste prijs.
  • De eigenschappen van dat product waren ook het beste.
  • Die deal of die aanbieding was ook het beste.
  • Daarom koos ik voor die en die.

Als jij dit onderbuikgevoel van je ideale klant in gedachte houdt, weet je ook hoe belangrijk het om als merk een gevoel op te roepen. Een vertrouwd gevoel. Een authentiek gevoel. Een goed gevoel.

Waarom grote A-merken voor mij kiezen

Ik heb heel vaak de vraag gekregen waarom Chanel en Dior en al die grote A-merken kozen voor mij. Maar mensen doen zaken met mensen. En ze willen daar een goed gevoel bij hebben. Niet per se de beste prijs, of de meeste features, niet het meest uitgebreide product, of de meest uitgebreide dienstverlening, maar wel een goed gevoel.

Kortom; hier liggen voor jouw als ondernemer ontzettend veel kansen. Jij kunt hier het verschil maken.

In de Archetype your Brand Mastermind leer je alles over het oproepen van dit goede gevoel, waardoor klanten sneller JA tegen je zeggen. Meer weten over dit traject? Kijk dan op  https://anoukkral.com/archetype-your-brand/. De deuren zijn maar beperkt open.