De 7 grootste ergernissen over businesscoaches

Businesscoach- anoukkral.com

Ik twijfelde even of ik dit zou posten. Want als je een statement maakt, dan kun je verwachten dat er ook kritiek gaat komen. En ik weet dat er veel meningen over dit onderwerp zijn. Maar so be it. Ik doe het toch. Dus here we go.

Businesscoaches als paddenstoelen

Er is namelijk iets wat mij fascineert. Nog nooit waren er zoveel businesscoaches in Nederland als nu. Iedereen kan ineens een coach zijn. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond.

Sceptisch op social

Dat daar sceptisch op gereageerd wordt en men vraagtekens plaatst bij hoe waardevol zo’n newborn coach kan zijn, dat blijkt wel uit de artikelen en blogs die op social media rondcirkelen. Op LinkedIn kwam ik een hele verzameling tegen van artikelen die vol stonden met businesscoach-gerelateerde frustraties.

Dat intrigeerde mij als businesscoach enorm. Ter verduidelijking heb ik de 7 grootste ergernissen op een rij gezet:

  • De nieuwbakken businesscoaches hebben zelf nog nooit een business gehad. Dus hoe kun je zonder aanwijsbare trackrecord andere ondernemers adviseren hoe je een business moet runnen?

  • Er wordt geroepen dat je nog maar 4 uur per week hoeft te werken, zodat je heel veel tijd over hebt voor reizen en retreats op insta-fabulous locations. Its all about your insta-feed.

  • Er worden gouden bergen beloofd; in 3 stappen naar een 6 figure business. Ja, je gaat zeker bakken met geld verdienen, het gaat allemaal moeiteloos binnenstromen.

  • Marketing/sales/ondernemen, het is eigenlijk allemaal een trucje, en daardoor voor iedereen toepasbaar.

  • Er worden alleen holle frasen gejoeld als; gewoon je hart volgen, luisteren naar je intuïtie, juiste mindset hebben, je los maken van je bedrijf, en dan komt het allemaal goed.

  • Er is een luchtbel gecreëerd waarbij alle businesscoaches anderen leren hetzelfde te doen om ook allemaal businesscoach te worden.

  • Businesscoaches hebben een flinterdun verhaal. Ze doen allemaal mooie beloftes, met gejatte teksten van anderen. Allemaal met dezelfde e-books, challenges, blogs, landings pages, business programma’s. En ze hebben nog nooit iets zelf verzonnen.

Ben ik er nog 1 vergeten? Poeh, er wordt behoorlijk denigrerend over het vak businesscoaching gesproken. Maar is dat wel terecht?

Voor ik van wal steek, laat ik beginnen met te zeggen dat het niet mijn intentie is om te generaliseren of andere businesscoaches in een kwaad daglicht te zetten. Laat iedereen in zijn waarde. Ik ga hierbij van mijzelf uit en zal het dus enkel op mijzelf betrekken.

Toch niet weer een businesscoach?

Maar tja, tjeempie, ik kan me voorstellen dat je na al die ergernissen te hebben gelezen, enigszins sceptisch reageert op het concept businesscoaching. Zo sceptisch dat zodra je hoort dat er wéér een businesscoach bij is gekomen in businesscoachland, dat je denkt: AAH, TOCH NIET WEER EEN BUSINESSCOACH? NOT ANOTHER ONE!

Steek de draak

Omdat ik graag de draak mag steken, heb ik mijn bedrijf: NOT ANOTHER BUSINESSCOACH genoemd. Dat vond ik zelf erg geestig. En het is tweeledig. Naast een stukje zelfspot (toch niet weer een businesscoach, oh ja, dus wel), geeft het ook aan dat ik niet zomaar een businesscoach ben (anders dan de gemiddelde businesscoach, dus not another businesscoach).

Waarom ik dat zeg?

Laat ik meteen met de ergernis beginnen “hoe kun je anderen coachen in het runnen van een business als je zelf nog nooit een business hebt gerund”. Ja, ik snap die vraag, en het is ook een terechte vraag. Maar die gaat voor Not Another Businesscoach niet op .

Ondernemers DNA

Het ondernemen zit mij in het bloed. Ik kom uit een ondernemersfamilie. Ik heb daadwerkelijk een marketingachtergrond en een marketing opleiding afgerond. En ik ben ondernemer sinds 2006 toen SBS Fotomarketing is gestart. En in de afgelopen 13 jaar is SBS Fotomarketing uitgegroeid tot een prachtig bedrijf.

En 1 ding kan ik je wel vertellen. Een bloeiend bedrijf komt je echt niet zomaar aanwaaien met een minimale inspanning van 4 uur inzet in de week. Ook niet met marketingtrucjes die voor iedereen toepasbaar zijn. Of met het joelen van holle frasen. En al helemaal niet met het kopiëren van anderen.

Pionieren

Toen wij begonnen met fotomarketing, toen was het nieuw. Veel mensen kenden het nog niet. Het was behoorlijk pionieren. Trial and error. Vallen en opstaan. Het was niet altijd makkelijk. De klanten lagen zeker niet voor het oprapen. Sterker nog, toen we begonnen hadden we welgeteld 1 klant.

Toen we leerden meer focus te krijgen, en afscheid durfden te nemen van wat niet werkte, en vol gingen inzetten op hetgeen wat wel werkte, toen begonnen we te groeien.

Schaalbaar werken

Het is een heel proces om je niche te vinden en om schaalbaar te leren werken. Om te weten wie je A-klanten zijn. En om ambassadeurs te krijgen voor je merk. Het aantrekken van de juiste klanten, en dat waren in ons geval meer en meer A-merken, zorgde voor een sneeuwbaleffect. Want dat gaf andere A-merken het vertrouwen dat ze met ons in zee konden gaan.

A-merken

We groeiden uit tot een goedlopend professioneel bedrijf met klanten als L’Oréal, Grolsch, Swatch, Heineken, Coca Cola, Milka, Zalando, M&M’s en Pepsi. Zulke mooie merken. En we waren met niets begonnen. En dat is zo mooi aan het ondernemerschap. Dat je van niets, iets kunt maken.

Dat is in mijn ogen het ondernemerschap. Van niets, iets maken. In de afgelopen 13 jaar heb ik veel geleerd over het binnen halen van klanten en aan je binden van klanten. Kennis over verkopen die ik graag wil doorgeven en wil inzetten om vrouwelijke ondernemers te helpen groeien. Zodat zij ook het A-merk kunnen worden in hun Business.

Heb ik op coaching-gebied nog iets bij te leren?

Hell yeah. Natuurlijk is dat zo. Ik leer elke dag.

Ga ik dan naar zo’n shabby zogenaamde businesscoach met doorzichtige praatjes om in 3 stappen miljonair te worden? Nee natuurlijk niet. Als je op zoek bent naar een businesscoach en je ziet iemand die je niet helemaal vertrouwd, en je gelooft niet dat het van waarde kan zijn. Dan ga je er toch ook niet mee in zee? Vertrouwen is toch de hele basis van een investering?

Learn from the best

Ik wil het van de (in mijn ogen) allerbeste businesscoaches van Nederland leren. Die het zelf ook doorleefd hebben en weten waar ze het over hebben. Die nooit zijn gestopt met investeren in zichzelf, omdat zij ook bij de aller allerbeste coaches in de leer blijven. Die zichzelf allang bewezen hebben en altijd blijven groeien. En die super sterk en krachtig zijn in wat ze doen. Ze zijn zichzelf, ze zijn authentiek, en ze inspireren mij enorm.

Ode aan de Businesscoach

Omdat ik van de beste wil leren, ga ik voor de A-merken in coachingland. Ik leer ontzettend veel van Simone Levie, Eelco de Boer, Dolly Heuveling van Beek, Ninke van der Leck en Zarayda Groenhart. Mijn persoonlijke top 5.

Dus hoewel dit begon als een blog over businesscoach-ergernissen, is dit in feite een ODE geworden aan de beste businesscoaches van Nederland.

En ooit, ooit, ooit, hoop ik dat ik in 1 adem met dit rijtje businesscoaches genoemd kan worden. Ondanks wat anderen van businesscoaches zullen vinden. Ik trek mijn eigen plan.

Iets met groots durven te dromen toch?